Torsdag 15 februari!
Sedan förra gången jag skrev, så har vi tränat NW, specialsök, tränat i hyrd hall, och så har Dezzi och jag tävlat NW i Norrköping. Gick hur bra som helst, fixade alla 4 söken, 100 poäng och SSE (Särskilt Samspelt ekipage!) och vårt första Diplom! Det är så roligt att resa med Dezzi, hon bara är, gillar läget, gör sig bekant med tjejerna i receptionen, grabbarna i baren...

Så har jag ultraljudat Dea, tyvärr inga valpar! Jag var så säker på att hon var dräktig! Kan inte smälta det, jag blev förvånad när veterinären, en av de bästa på bilddiagnostik..., visade och sa att nej! Men vadå?!
Så är livet, inget att göra åt. Men jag tror att det blivit en bra kombination! 
Flera valpköpare har hört av sig och är ledsna, och förstår att det är jag också! Någon påtalade också all tid, energi, pengar jag lagt ut på den kull som inte blev något.

Så fick jag chans att låna Maggie, Deas mamma, till hennes sista kull. 
Maggie, som har varit den bästa mamman till sina två kullar, helt fantastisk!
Nu är min plan att importera sperma från Holland, Quinlan Jr, och inseminera Maggie. Jag hinner inte med en ny resa till Holland. Maggie ska börja löpa strax, jag har pratat med Quinlans ägare, en veterinär i Holland och en veterinär i Sverige som kan inseminera.
Det blir, om allt går bra, en kull med samma linjer som jag planerat innan!

Ikväll har jag varit på klubbens årsmöte. Genna, som fyller 12 nästa vecka, vann 2017-års RallylydnadsBarometer! de 6 bästa resultaten räknas, på 2:a plats kom Bizkit, 3:e plats Dezzi!
Det känns kaxigt och bra! Jag som förare med 3 hundar tar pallplatserna!

Anni gjorde bara två tävlingar och hamnade därför långt ner i listan.
Men Anni blev Dansk RallyChampion 2017, det blev även Dezzi!

Dezzi, Bizkit och Genna blev Svenska rallyChampions 2017.

Dezzi vann LydnadsBarometern!

Fina priser från klubben!

På bilden Urmodern, min Pudding, mitt Allt!
Söndag 4 februari!
Två veckor sedan jag skrev i dagboken Under de dagarna har vi tränat med vårt måndagsträningsgäng i Elinehill, Dezzi och jag har tränat specialsök med träningsgänget på Hundnosen i Svedala, vi har alla tränat NW med träningsgruppen på klubben, tjejerna har simtränat, vi har tränat i Olseröd, en hall som jag hyr ibland, Bizkit har fyllt 7 år, Dezzi och matte har tränat med Mona Kjernholm och det lydnadsgänget, matten har fått konstaterat "Frozen shoulder"...Gör ont, jag har tappat rörlighet, kan inte sova på den sidan, kan inte ta upp belöningsgodis från västen osv...
Men jag hoppas att axeln ska bli bättre efter cortisonsprutorna och att det inte ska 2 år innan jag är ung som jag brukar! (Enl sjukgymnasten får jag räkna med 1,5-2 år...)
Just nu är jag hemkommen efter en tripp till de norrländska skogarna i gränslandet Västernorrland/Västerbotten!
Tisdag 13/2 ska Dea ta ultraljud, och jag hoppas innerligt att hon är dräktig! De två hundarna, Dea&Quinlan känns som en perfekt match!

På bilden mattes yngsta, lilla Dezzi!
Söndag 21 januari!
I onsdags började Dezzi och jag en lydnadskurs för Mona Kjernholm. Jag tänkte att vi skulle ut i Lydnadsklass 1 när vi är klara för den uppgiften! Vi har inte tränat lydnad på länge, vi har tränat/tävlat rallylydnad i Sverige och Danmark och tränat specialsök. Men det vore kul att komma ut i lydnaden igen!

Specialsök/Nosework tycker vi också är jättekul! Vi kom med på en tävling och det var MyDog.
Annars har vi blivit bortlottade, men så kom vi med på en tävling i Åkersberga, ca 75 mil norrut...
Så Dezzi&matte satte sig i bilen!
Det var en tävling Enskilt Moment, och det var 4 inomhussök. På ovanvåningen av ett hus, där de i vanliga fall hade hunddagis och träningslokal. På nedervåningen var det en pizzeria.
40 ekipage, trångt som bara den! Man fick gå uppför en trappa och det fanns ett rum där man kunde vänta med sin hund, och som arrangören sa, ni vet om ni har en hund som kan vara nära andra hundar osv.
Jag stod och tittade in i rummet och ungefär när jag sa att jag tyckte det var trångt, så for en hund ut mot en annan hund, bettet tog på mattens ben, som fick uppsöka läkare...

Men jag tog in Dezzi, ville att hon skulle få känna av var hon var innan hon skulle in och söka.
Jag satte mig på en stol, tänkte att jag ville ha avstånd till andra....Dezzi la sig på sidan och sov!😂 Sedan gick vi in och den lilla svarta var magisk! Hon satte 3 av 4 sök, vi fick SSE av en domare, vilket betyder Särskilt Samspelt Ekipage och är väldigt fint att få!
Av 40 ekipage var vi 1 av 5 at få det! de andra var toppekipage i resultatlistan. 

Samtidigt som jag är så nöjd med den lilla, så är jag besviken på mig själv. Jag borde ha agerat annorlunda vid det sök vi missade. Jag borde ha läst henne bättre. 
Dezzi gjorde så fantastiskt fina sök på de andra 3 och jag vet vad hon kan, och så är jag för snabb...för het...Suck! Det krävs några tävlingar innan man riktigt vet vad man håller på med! Hur man ska agera!

Vi har anmält till flera tävlingar, få se vad vi kommer med på...

På bilden lydnad för Mona, gruppbild!
Tisdag 16 januari!
Nu är vi hemma igen efter en tripp till Holland! Jag hämtade Dea i torsdags, vi åkte för att träffa Quinlan Jr. De fattade tycke, lekte, uppvaktade varandra och parade! 
Dea är en liten, fantastiskt trevlig tik! Så lätt att ha med, cool, social, så snäll och fin!
 Och Quinlan var likadan! Så oerhört snäll och trevlig! Och snygg!
Om ca 4 veckor kommer jag att ta ett ultraljud på Dea, för att se om hon är dräktig. Jag hoppas verkligen på det!
Jag har börjat fundera på om jag kan ha en 5:e tik...Husse vet inget ännu...men de två hundarna!
Jag vet att jag har fullt upp med mina 4, tränar, far runt som en skållad råtta. Men den kombinationen!
Men först ska vi se att det blir valpar!

Jag har en lång, lång lista på folk som vill ha valp, och det förstår jag!

Pudding, snart 12, är mormor till Dea. Pudding/Genna tränar fortfarande för fullt! och tävlar! Hon har nyligen gjort doftprov eukalyptus i Nosework för att få börja tävla...
Hon är fortfarande välmusklad, i god kondition, arbetar på gården som fårhund, tävlar rally i Sverige och Danmark.

Quinlan Jr:s pappa, Evallens just a Quinlan är 15 år...Jag träffade honom och milde himmel! Fortfarande en av de snyggaste hanar jag sett!
Ett sånt påbrå vill alla ha!

Nu hoppas jag verkligen att det ska bli valpar!

Tisdag 9 januari!
2018 inleddes med 4 dagar i Göteborg, MyDog. Första gången vi var där. Nosework för Dezzi torsdag och fredag, i svår miljö går hon in och bara jobbar! När vi stod i korridoren, dörren öppnades och vi gick in i sökområdet med läktare framför, speaker, domare, skrivare, tidtagare, rallybana bakom, en till läktare, mera folk och hundar...aldrig någonsin har vi varit med om det!
Men lilla Dezzi går in helt obekymrad, cool, helt inställd på jobb! Den hunden är makalös! Alla domare, oavsett om vi hittat doftgömmor, eller inte, gav oss beröm för bra sökarbete!
Och att få SSE, Särskilt Samspelt Ekipage, av en domare var fantastiskt!Det finaste man kan få, sa domaren till mig!
Dezzi är så enkel att ha med, att gå in på Mässan, 9000 hundar under de dagarna, rally, NW,Utställning, säljare, folk...Och hon bara gillar läget!
Jag är djupt imponerad av den lilla svarta!
Vi tränar specialsök, jag vill ha en duktig, noggrann sökhund. Och där skiljer det sig med NW insåg jag efter vår debut! När en domare sa till mig att jag skulle säga "markerat" direkt! Sekunder räknas, är det som gör om du vinner! De räknar tiondelar, hundradelar!
Och där stod jag och tänkte "Jaha! Men jag bryr mig inte! Jag vill ha en superduktig sökhund, vi tränar på att söka av områden bit för bit, vara noggranna. Inte att det ska gå fort!" Men jag sa inget. Tänkte bara.
Dezzi och matte har anmält till flera NW-tävlingar, men vi kommer inte att göra hafsjobb för att vinna! Icke!
Genna var på utställning och fick Excellent med CK, Nordc ResCert, 2a bästa tik, Bästa Veteran och en kritik som gjorde mig rörd. Efteråt kom domaren och tog mig i hand och gratulerade mig till min hund! 
Genna är en fantastisk hund, 12 år om en månad, fortfarande i arbete, tränar, tävlar. Men jag vet att jag har en del i hennes fysik/kondition, en stor del. Jag planerar hennes träning, ser till att hon är i god kondition, fortfarande välmusklad, att hon får fysisk och mental träning.
Senast idag när vi tränade NW så pratade vi om tävlingar, jag har mina 4 som jag tränar, och när jag sa att jag kommer nog inte att tävla med Genna, så sa en kompis "Va?! Varför inte?!"
Ja, ja jag får försöka hinna med alla, inte lätt i NW, knappt några tävlingar, men ok jag ska försöka! Vore kul att komma med en 12-åring! Som är på tå!

Dea löper, imorgon ska hon ta ett tredje progesteronprov, hon ligger väldigt lågt i värde, stiger väldigt lågt. Jag ligger i startgroparna, har ordnat back-up härhemma, har mina hundar, får, höns,katt som måste tas om hand när jag är borta!
Siktar på en Hollandsresa på fredag, ev lördag. Får se vad provet visar! Jag hoppas verkligen de ska fatta tycke och para, jag tror de skulle bli kanonvalpar!

På bilden Pudding&Matte, radarparet!
Årets sista dag...31/12-17!
Det är väl dags att summera året, tänka efter...
Jag har hundar som alltid, i alla lägen ställer upp på jobb! Det är det jag vill ha, och
därför jag valde den här rasen!
Jag njuter av att träna med dem! Att tävla! Allt vi gör är kul!

Senast idag var vi till Danmark och avslutade året med dansk Rallylydnad. Bizkit tävlade i Ekspertklasse, den klass man blir Champion, vi gjorde en fantastisk runda på 98 p! Det andra Certet är i hamn! Nu fattas ett till att bli Dansk Champion!
Bizkits mamma, Pudding, tävlar i klassen över, i Championklasse, den vackra bruna gled in och gjorde 97 p! Galet bra! Snart 12 år och fortfarande på tå!
Dezzi tävlar också i Championklasse, och hon är en fröjd att gå banan med! Det är så fantastiskt roligt! Hon är så snabb, svansen går och hon är så pigg och glad! 82 poäng gjorde vi och domaren tyckte att det var synd att vi tappade -13 p på ett moment...dubbelhopp! 
Ett moment som inte finns i Sverige och ett moment som den här matten glömt att träna...🙈

För övrigt har vi under det gångna året gjort:
Genna SE RALLYCH, Godkänt DP Eukalyptus och på Stora Stockholm nu i december fick hon Excellent med Ck och blev 4:e bästa tik!

Anni DK RLCH, Godkänt DP Eukalyptus och uppflyttad till Lydnadsklass 1!

Bizkit SE RALLYCH, Godkänt DP Eukalyptus.

Dezzi SE RALLYCH, DK RLCH, LD STARTKLASS, Godkänt DP Eukalyptus, Godkänt DP Lagerblad.


När jag ser det svart på vitt, så inser jag att...det här är galet bra! Men med arbetsvilliga hundar och matte så...

Gott Nytt År!
Söndag 15 oktober!
Nu var det länge sedan jag skrev! Mycket har hänt, jag kommer nog inte ihåg allt! :)
Jag och tjejerna tränar och tävlar och vallar får!
Bizkit och Dezzi har blivit Svenska Rallylydnadschampions!
Och Dezzi har dessutom blivit Dansk Rallylydighetschampion!
Och LD Startklass!

De här hundarna är så fantastiskt härliga att ha! Att jobba med, de bara vill! allt jag hittar på...det är de med på och tycker det är kanonkul!
Jag har sagt det tidigare, men att ha såna hundar är så otroligt underbart! Jag trivs varje ögonblick med mina tjejer!

Anni har vid vallningsträningar fått dela av får, ingen lätt uppgift! Det vet alla som provat! Men Anni fixar det, hon är så lugn, visar sån respekt gentemot fåren, djurkänsla. så allt bara flyter!
Och jag får fåren dit jag vill! Hon är absolut bäst på det!

Genna/Pudding är en fantastisk arbetshund, spelar ingen roll om det handlar om att flytta får, göra lydnadsmoment, rallylydnad, allt. Hon har så mycket arbetsvilja så det är helt otroligt! Och snart fyller hon 12! Jag älskar min Pudding! 

Bizkit går från klarhet till klarhet! Har gått suveränt bra i tävlingssammanhang på sistone och vårt närmsta mål är Danska RallylydighetsChampions! Hon har ett cert, vi jobbar på att få två till!

Dezzi, min lilla svarta! Så underbar, så nära mitt hjärta! Hon är en på miljonen och vi har så kul med allt vi gör!

Nästa planerade parning är Dea, en fantastiskt trevlig tik! Social, arbetsvillig, vacker som få!!!!
Eftersom avelsrådet i Svenska Kelpieklubben önskar att man hjärtultraljudar avelsdjur, så tog jag Dea till en av de främsta inom det området, Torkel Falk. 
Dea´s ultraljud visade på ett bra hjärta! En bra tik till avel, så nu inväntar jag löp och resa till snyggingen Quinlan i Holland!

På bilden Pudding idag när vi jobbade i fårhagarna.
Söndag 18 juni!
Det var ett tag sedan jag skrev. Mycket har hänt, många vallningsträningar, Dezzi har startat i lydnaden, vi har tävlat rally i Sverige och Danmark. och en massa annat! Jag känner mig så nöjd, så glad att ha de hundar jag har! Jag tror ju iofs att alla AK har samma motor och arbetsvilja som mina har, jag hopppas i alla fall det!
Mina tjejer är med på allt! Spelar ingen roll vad jag hittar på, så är de med! Och tycker att allt är kul och vilken himla bra matte som kom på det här! :)
En bra ledare är den som tar initiativ...och det gör jag. Jag planerar och genomför bra träningar, vi tävlar, vi flyttar får (de måste göra jobbet här på gården!) jag tänker ut vad jag vill att vi ska göra och ha kul samtidigt, och mina hundar är med mig! 
Dezzi har debuterat i lydnad och har två uppflyttningsresultat, vi tänkte ta det tredje och få titeln! Nu senast vann hon på 178,5 p! Och jag vet inte HUR många som kom fram och påpekade hur Söt hon är!
Jo, jag vet! Världens sötaste!

Vi har haft flera vallningsträningar, nu senast igår en hel dag i fårhagen med instruktör, och så kul det är! Att se dessa hundar i sitt rätta element! Och Australian Mates Dio gjorde anlagsprovet och blev godkänd!
Dio har HDA har gjort ett bra MH, är en otroligt trevlig och social hane, exteriört väldigt bra! Han är inte ställd, men jag hoppas att matte gör det och att någon använder honom i avel, för det är värt att avlas på!
Idag blev min lilla Bizkit SE RALLYCH! Jag är såå glad! Jag vet vad hon kan...Allt! Men på tävling är hon så taggad! Men idag tog vi vårt 3:e Cert! 
Lilla Dezzi gick in och tog sitt 1:a Cert! Hon var en dröm att föra längs banan! Hade inte den här matten strulat vid sista skylten och dragit på oss -6 så hade vi haft ännu bättre poäng i protokollet!
Men den tjejen är en på miljonen!

Så tävlade deras mamma/mormor Pudding också idag, hon tävlade också i Danmark i förrgår. Pudding går in och gör 89 p, vi tappade -5 pga att hon slog i hopphindret och så var det lite annat, bla ett fågeldun som fastnade på nosen...:)  Och Pudding bestämde sig för att äta upp det...Ja, varför inte? Sånt som händer! ;)
Hittills i år har Genna blivit den första kelpien i Sverige att bli SE RALLYCH, Anni har blivit DK RLCH, Bizkit SE RALLYCH, Bizkit har 1 Cert i Danmark, Dezzi har 1 Cert i Danmark, 1 Cert i Sverige, Dezzi har två uppflyttningsresultat i Lydnaden till klass 1...Vilka tjejer!
Samtidigt jobbar de härhemma på gården som fårhundar.
Väldigt nöjd matte!
Och så har jag flera hundar från min uppfödning som är ute och tävlar i rally, lydnad, agility!
Och såå många ägare som, om de inte tävlar, tar hand om sina hundar på allra bästa sätt!
Torsdag 30 mars!
Jag älskar mina hundar! Idag har vi varit i hallen, som jag hyr och tränat i 3 timmar. Jag brukar ha med mig en färdig rallybana för att spara tid och medan jag sätter upp den leker småtjejerna!
Jag har med mig banan, en plastlåda med leksaker, en annan med godis. De står och väntar på att jag ska öppna locket på lådan med leksaker! Men idag tyckte jag att det kändes annorlunda där jag gick och satte ut skylthållarna...då kom jag på att bästa, roligaste leksaken som de alltid väljer låg kvar i bilen efter träningen tidigare i veckan! Jag gick ut och hämtade den och ordningen och glädjen blev återställd!😀
Vi tränade plockuppövningar, backa vid sidan och framför, apportering, fritt följ och banan.
Så hämtade jag de stora tjejerna, började med Genna, som var supertaggad, som vanligt, alltså!
Hon bjöd på beteenden, svansen som en propeller, ville träna! Hon kan ju allt i Rallylydnad, kan komma lite för långt fram i vänsterposition, men är så glad och bara undrar vad hon ska göra härnäst? 
Anni sist ut, hon ställde sig framför mig, tittade intensivt och jag sa "Vad vill du göra då?" 
Då sprang hon och hämtade en slags pilatesplatta, som jag brukar använda till bakdelskontroll! Hon drog fram den och kom med den till mig!😀 Så hon fick träna det!
Jag brukar hinna två längre pass per hund, och vid Annis andra pass, hon la sig framför mig och av någon anledning upprepade jag mig och undrade vad hon ville göra?
Då vände hon och sprang snabbt fram och bakom en av konerna i slalomen!😂 Jaha, hon ville träna framåtsändande till kon!👍 Bra när de vet vad de vill!
Efter träningen åkte vi till Ystad och alla tjejerna fick simträna!
Nu bar alla ätit och det är knäpptyst här! Nöjda tjejer och nöjd matte!

På bilden Anni!
Tisdag 21/3!
Förra söndagen tävlade jag med alla fyra tjejerna i Kristianstad. Tävlingarna hölls i ridhus, Genna var duktig som vanligt, på ena banan var konskicket det enda hon missade...gul kon, långt skick.
Jag har beställt gula koner, förra gången när hon missade skicket var det också en gul kon.
Men pigg och glad och hon hade gärna tävlat flera klasser! Ville icke åka hem!
De andra var också duktiga, Bizkit gjorde en kanonrunda på andra banan, missade tyvärr certet pga av att jag inte i såg att hon satt på "sitt, bakom, sitt" vid andra sittet där hon redan satt, "drog" jag fram henne med en handrörelse och fick ytterligare ett sitt...Suck!-10 Annars hade hon haft ett Cert! Men vi kämpar på! 
Dezzi hade fullt upp med att vara i ridhus....och tävla samtidigt!
Anni kändes också bra, hon är duktig, men är inte van ridhus och allt ska tränas på.
Så har vi tränat på klubben, så snart vädret blir bra ska jag träna, få ihop andra ekipage, som vill träna. Jag, eller rättare sagt mina yngre behöver störningen! 
Jag har tränat ensam i hall hela vinterhalvåret, inser att jag måste ha störning av andra ekipage.

Jag har varit i Stockholm den här weekenden med min syster och mamma och träffat mina två äldsta barn. Det har varit en jättetrevlig helg! Skönt att kunna åka iväg och göra något eget ibland!
Även om jag vaknade första natten med ett ryck och trodde Genna var borta....
Igår började Dezzi och jag en lydnadskurs på vår klubb. Vi är 9 ekipage, som ska lära oss...mycket! Att tävla i startklass är målet, men vi tränar in grunderna för att sikta på 3:an!
Det vräkte ned regn under kursen...men Dezzi brydde sig inte ett dugg! Hon älskar att träna!
Idag hade jag hyrt tre timmar i den hall jag brukar träna. Alla tjejerna älskar att åka dit!
Jag hade byggt en bana hemma och var klar att bara ställa ut den.
Alla tjejerna fick banan, tränad bakdelskontroll, leket apporterings/hämta - leken, vittringsapportering för Genna, långa konskick....med gul kon!, fritt följ m.m. De tycker att 3 timmar är alldeles för kort! Ingen vill sätta  sig i bilen och åka hem!

På bilden Dezzi&matte, som tränar fotgående!

Lördag 11/3!
Sedan i onsdags har vi tränat i hall, det gick bra. Tjejerna älskar att träna!
Genna kan allt, precis allt. Det kan naturligtvis bli fel ändå, inte full pott pga sneda sitt, sen osv. Men hon kan alla moment, i både vänster/högerhandling! Hon fick också träna på vittringsapportering, vanlig apportering och allt roligt vi kom på!
Anni kan ibland ta till skall vid backande...en del domare drar -5p/skall...
Hon skäller aldrig annars, men tycker det är såå kul att backa! Jag försöker få henne att backa och samtidigt vara tyst!
Bizkit är verkligen duktig, hon kan allt! Det som är svårt med henne är att hon ligger för långt fram, jag tränar fritt följ, belönar rätt position...Det kommer att ge utdelning! Hoppas jag!
Lilla Dezzi tycker att allt är ju så kul! Allt! Precis allt! Hon är duktig, vill göra rätt, är så snabb att det lätt blir fel...men det gör inget, vi ska väl ha något att träna på!
Det som är kul, som ger mig energi, är att de alla fyra vill...vill träna, vill aldrig sluta, tycker att jag är toppen som hyr hallen, hittar på träning, bra belöningar! :)
Idag har vi haft så härligt vårväder, jag åkte till klubben och byggde en bana. Vi tränade på den och lite annat, det jag märkte är att Dezzi behöver träna med störning. Vi har tränat själva under lång tid, så hon blev störd av att det hände annat runt omkring!
Imorgon bitti är det tidig uppgång för vidare färd till ett ridhus utanför Kristianstad. RallytävlingX2!
Onsdag 8/3!
Förra veckan hann vi träna 2 ggr i hyrd hall, vi ville vara väl förberedda för helgen i Göteborg, då vi skulle tävla lördag och söndag, dubblerade klasser.
Vi åkte på fredag, bodde i en jättefin stuga i Lisebergsbyn.
Genna fick tyvärr bara en start, hon var djupt besviken, jag skulle nog vilja säga...sur!🙈 Varje gång hon fick hoppa ur bilen för att rastas, ta en promenad, då stretade hon och ville in i hallen!
Genna och jag gjorde en bra tävling, tyvärr fick jag förarfel på tre steg bakåt. Hmmm, undrar vad jag gjorde? Och så var det några sneda sitt. Annars bra!
Bizkit fick också bara en start, synd. Men på den starten gjorde hon så bra ifrån sig att hon tog sitt första Cert! Jaaa! Hurra!
Anni var den som jag tyckte borde haft ett Cert! Hon var så duktig, och iofs väldigt nära, men vi hade ett missförstånd på ett hopp, på den andra banan stelnade hon till och kom av sig när vi kom rakt mot speglarna på ena sidan.
Det var väldigt konstiga speglar, smala, ihopsatta, så det blev en konstig, liksom vågig effekt!
Dezzi har bara tävlat mästarklass två, eller tre ggr innan. Och här fick man bara gå in i hallen när man stod på tur, ingen direkt uppvärmning alltså. Men hon var jätteglad, som vanligt! Såå mycket folk det var där! Och den lilla svarta tror ju att hon känner alla! Och innan man åker hem, så gör hon nog det! 😂 Hon är snabb, även för att vara en kelpie...då förstår ni! Inga höga poäng, men väldigt bra attityd och känsla! Hon hade fullt sjå med att spegla sig...😉 
Jag gjorde 9 starter, och var rejält trött när vi kom hem! Med en trevlig helg var det, med ett jättefint boende, och många bekanta och valpköpare!

Hittills de dagar som gått denna vecka har vi gjort det vanliga med gårdssysslor, det är ju varje dag.
Vi har tränat i hallen, och idag tog vi en härlig promenad i Snogeholmsskogarna! Solen tittar fram och det kändes lite som vår!

På bilden tjejerna i måndags!
Måndag 27/2!
Idag har jag haft mailkontakt med andra kelpieägare, angående uppfödning, val av hane, utställning, lydnad..allt!
Jag tycker att det bästa är när man hittar en hund, som man trivs med, en hund som passar in i familjen, att man är tillsammans, har roligt! Det är det livet går ut på! Ha kul!
Att tävla är kul, men samtidigt så bryr sig inte hunden om alla titlar den får framför sitt namn...huvudsaken den får jobba! 
Och våra AK de vill allt! Allt är kul! Jamen, gör då det...det som ni tycker är kul!
Och om man vill tävla...gör det!
Jag började  tävla med min Pudding/Genna, hon var drygt 3 är när vi beträdde tävlingsbanorna. 
Hon hade haft sin första kull, där en presumtiv valpköpare la på luren när jag svarade på frågan om Puddings meriter/titlar...Inga!
Ok, RLDN RLDF RLDA RLDM DK RLCH DK SRCH SE RallyCh SE VV-15 NORD VV-15 SE VV-16 LPI LPII SpH I 
SE UCH DK UCH Godkänd Lägre Klass Patrullhund DK LPI Godkänt anlagsprov Vallning Godkänt anlagsprov Vilt
 Bästa Svenska RallyEkipage i Danmark 2015 
Evallens Chocolate Pudding 11 år fyllda...det har gått bra för oss. 
Hon har också haft 3 kullar
Jag har använt hanar, en del utan en massa titlar, med fina linjer som jag gillar, tror att en kombination ska bli bra. Sedan gäller det att man hittar varandra, men även omtitlar uteblir, ha kul! Titlarna är för oss! Vårt ego! Min Pudding vet inte om hur lång tid det tar för mig att skriva hennes fullständiga namn! Hon bryr sig inte! Men hon vill träna, flytta får, jobba, ge henne ett jobb, så utför hon det med glädje! Och det är hela grejen! Så är alla mina hundar!
Att ha hund ska vara roligt och med en Australian Kelpie blir livet ännu roligare!
Tävla om du själv vill, men bara då! Ge din hund något att göra, ett jobb! Det behöver alla hundar. Ha kul tillsammans!
Det är hela grejen med livet, grejen med att ha hund...ha kul, njut!


Jag skrev det här inlägget på min FB-sida, har kopierat och lägger det här också!

På bilden Dezzi!
Lördag 25/2!
och idag fyller matte år! Många födelsedagar här!😀
Fredag 24/2!
Idag fyller Pudding/Genna 11 år! Helt otroligt, min tränings-tävlingskamrat, hon som flyttar får i alla lägen, även när det är kaos, får där de inte ska vara...! Då kommer Genna och bara reder ut allt!
Min vän, min följeslagare!
Under sina 11 år har hon haft 3 valpkullar, hon är godkänd på vallanlagsprov, Godkänd på anlagsprov på Vilt, är LP I och LPII, uppflyttad till Högre Klass Spår, Godkänd Lägre Klass Patrullhund, Svensk UtställningsChampion, Dansk UtställningsChampion, Dansk RallyChampion, Dansk SuperRallyChampion, Svensk RallyChampion, Svensk VeteranVinnare 2015, Nordisk VeteranVinnare 2015, Svensk VeteranVinnare 2016, Dansk LP I,Bästa Svenska Rally Ekipage i Danmark 2016...
Genna var Sveriges första Australian Kelpie att bli Svensk RallyChampion!
Och ännu har vi inte gått i pension!
Min Pudding/Genna älskar att träna och tävla! Så vi kommer att beträda tävlingsplaner även under 2017!

Hon är i fin form, bra kondition och där kan jag ta åt mig äran! Jag tänker på att hålla henne i god kondition, att hålla henne i bra vikt, vi promenerar, cyklar i lugnt tempo när årstiderna tillåter, vi simmar 1 gång i veckan året om...Jag för allt för att min hund ska må bra och få åldras.

Födelsedagen tillbringades delvis i hyrd träningshall där Genna fick extra mycket träningstid! Alla tjejerna älskar att träna, så jag hyr hallen 1-2 ggr i veckan under den här årstiden. 
Stor morot till mellanmål, de andra fick mindre morötter! 😀 

Min vän, min allra vackraste bästa Pudding! Grattis!
Torsdag 23/2
Idag fyller Dezzi och hennes 9 syskon i D-kullen 3 år! Grattis till er alla! Det är Australian Mates Black Magic, "Maggies", första kull. 10 valpar! Men Maggie är Mamma med stort M, så hon redde ut det på ett alldeles förträffligt sätt! En fantastisk Mamma!
Och lilla Dezzi är ett yrväder, underbar liten hund, som vill göra allt! Pigg, glad, social, snäll, arbetsvillig, och med ett föremålsintresse av sällan skådat slag! Älskar att åka skottkärra, så det har hon fått göra idag, jag har kört henne runt här på gården...!😂 Hon gillar att åka traktor också, hon tycker också att hon kan åka i skopan!😁 Totalt orädd för allt, bara vill och gör och är helt underbar!
Jag var på en tävling i Danmark före nyår, innan vi skulle beträda banan, så stod vi där, jag pratade med henne, klappade, och hon slängde sig på rygg och åladech vi skulle precis in, och då frågar en man som satt intill/var publik "är det en valp?"
Jag svarade att hon är 2 år, han behövde ju inte veta att hon var nästan 3!😂
Liten, snabb, alert, pigg, vaken...intensiv! Dezzi är en liten svart pärla!
Idag har hon fått simträna också, jag gör det med alla tjejerna en gång i veckan.
Så skottkärreåkning, simträning, fått den största moroten (de andra fick mindre) och så har hon tiggt till sig sugarsnaps när jag höll på med mat...
Dezzi, precis som jag, älskar grönsaker och frukt!

Vad ska jag berätta mer om födelsedagsbarnet...? Att hon älskar att träna, är en duktig vallhund med fin djurkänsla, att hon och moster Bizkit är som ler&långhalm, att hon har stor respekt för mormor Pudding, att hon får mig att skratta varje dag!

Grattis min lilla svarta diamant! 

På bilden Dezzi som valp med mamma Maggie!
Söndag 19/2
Den här veckan har vi tränat i hall vid två tillfällen, det är det roligaste mina tjejer vet...att träna!
Och jag med! Jag byggde en rallybana båda gångerna, och så tränade vi fristående olika moment, som backa vid höger/vänstersida. Jobbar på att få Dezzi att backa rakt, och Anni att inte skälla!
Genna och Bizkit backar bra!
Så har vi tränat konskick med olika längder. I Sverige är det 2-5 m i Danmark upp till 10m. Konskick, skick till ruta är Annis paradnummer! Snabb som en vessla, missar aldrig!
Tränar alla på att ha bra stadga vid ställande, läggande, sättande, konskick allt där jag skickar ut dem alt lämnar för inkallning. De får inte så mycket som röra en tass!
Alla tjejerna kan alla skyltar, så det handlar om finslipning och i Bizkits fall att hålla ihop det hela på tävling och inte vara så i gasen lycklig och uppåt att hon nästan går i bitar!😂
Så tränar vi alltid bakdelskontroll, Genna är helt suverän, har vid de senaste tävlingarna också fått det noterat i protokollet! Kul! Vi har jobbat på det! Roligt att det märks!
Vi kör pallen och en lägre kloss, alla tycker det är kul.
I hallen finns en plastlåda med 8 träapporter i olika storlekar och 3 i metall, den minsta verkar passa en chihuahua!
Det är en av Dezzi's roligaste lekar, att hämta apporterna, en och en ur lådan och ge mig. Sedan tar jag den tomma lådan och flyttar mig en bit bort, och så får hon hämta dem tillbaka!
Hon är överlycklig!
Jag gör den leken med alla fyra, de tycker det är kul!
Genna får träna vittringsapportering, vanlig apportering trä/metall. Jag tränar apportering med de andra också.
Jag sätter upp rutan ibland, eller danska rallyrutan.
Vi brukar hinna mycket, men trots de 3 timmar jag alltid bokar per gång, så är det under protest tjejerna sätter sig i bilen!😉
När jag åker hem från träningen, jag har en timmes bilkörning, så blir det alltid så att jag tänker igenom det vi gjort, hur det känts osv.
Och mina hundar ger mig energi! De älskar att träna, får aldrig nog, vill...vilja att göra rätt, energiknippen! Helt otroligt lyckligt lottad är den här matten med de hundarna! 
Så har de simmat i veckan, bra träning! De tycker det är kul!
Jag har varit på Skurups BK:s årsmöte och Genna fick pris för att hon vann RallylydnadsBarometern! Hon blev för en vecka sedan Sveriges första kelpie att ta titeln Svensk RallylydnadsChampion, men fick inget pris för det, eftersom hon 2012 blev RallylydnadsMästare och det jämfördes med att bli Champion. Men det lästes upp att hon blivit Champion, klubbens första också. Jag ska se till att det blir flera! 
Ingen tävling i helgen, inte nästa heller! Det hör till ovanligheterna!
Så jag har klippt de tre dräktiga tackorna, hade Saras pojkvän till hjälp. Två av dem bara stod, en av dem höll på att somna...Så skönt tyckte hon det var!
En av dem var lite stökig, men det gick fint. Jag verkade klövarna också, så nu är de redo inför lamning i månadsskiftet mars/april!
Baggen har tyvärr fått åka till de sälla jaktmarkerna...trist, men han har varit på tackorna, bestigit dem, stångat i magarna...det går inte. Så han är inte kvar.

På bilden Bizkit och Dezzi idag i dimman.
Söndag 12/2
Idag tog Genna sitt tredje och sista Cert till att bli Svensk RallylydnadsChampion, SE RallyCh!
Den första kelpien i Sverige att bli det! 96 p och en 2:a plats blev det!
Jag är så stolt och glad!

På bilden min Pudding!
Lördag 11/2
En heldag i Danmark på rallylydnadstävlingar, jag tävlade med alla tjejerna, dubblerade klasser, så 8 klasser gick jag. Och ibland fick jag gå från en bana till nästa och hålla banorna i huvudet och inte blanda ihop dem! Man håller sig på tå!

Dagens resultat blev finfina 99 p till Anni, 3:e Certet och därmed Dansk RallylydighetsChampion, DK RLCH!
Jag är så glad! Vi tävlade i en trång hall med hundar överallt, ingen chans till uppvärmning, honnörshund mitt i banan, men hon satte det, nästan till 100%! :)

Dezzi gick som hon brukar, dvs kanonbra! Hon tävlar i Övedsklass och där gjorde hon 97 och full pott 100 p!

Bizkit och jag bröt första tävlingen, jag glömde bort att man i Danmark måste invänta klarsignal från domaren efter att man står vid startskylten...jag började gå, kom på att NEJ!!!Jag stanande, Bizkit undrade vad som stod på, jag tittade på domaren, hon slog ut med händerna, jag fortsatte gå, men allt blev fel, så jag bröt. 
Nästa bana gick Bizkit runt på 93 p, så nära ett Cert!

Genna fick 94 p på första banan, hon var supertaggad, het, hade ett driv, hon älskar att träna och tävla! Jag glömde bort mig och klappade mig på låret, för att få henne att hålla position...det blir -3 i avdrag i Danmark!
Jag brukar tänka på det när jag ser vissa svenska ekipage i Mästarklass, SM-ekipage, som klappar sig på låret, i händerna, knäpper med fingrarna osv. det blir -3 för varje grej i Danmark!
Det var synd, för det hade varit bra med 97 p!

Nästa bana vid sista skylten på höger sida, sitt, backa ett steg vid sidan, sitt, backa två steg vid sidan, så gjorde hon det så fint, ända till det sista steget. innan jag hann samla ihop fötterna hann hon sätta sig...-10p Vi fick 88 p. Suck! Jag kände att vi gjorde en nästan helt perfekt runda på en svår bana och så tappar vi 10 p på det!

Genna är just nu bästa svenska ekipage i den danska Championcupen, den stängs sista april. Vi vann den ifjol och jag vill att vi vinner den i år igen! 

På bilden den snygga och stolta DK RLCH!
Fredag 10 februari 2017
Det var länge sedan jag skrev i dagboken, och den gamla var så full, så jag har fått redigera en ny!
Jag tränar hundarna för fullt, jag hyr en inomhushall, det går inte att vara ute. Och nu har vi fått snö, så det funkar inte att bygga banor och vara ute!
Vi har redan hunnit tävla i år, Ulricehamn och Halmstad. Genna har fått två Cert, så nu fattas det ett för att hon ska bli svensk rallylydnadschampion! Hon fyller snart 11 år, och jag vill göra henne till champion innan hon blir för gammal. Hon förtjänar att vara det! 
Om regelrevideringen gått igenom tidigare och hunden hade kunnat bli champion år 2016, då hade hon 15 (!) resultat som hade gällt!

Jag har tävlat med Bizkit också, hon är jätteduktig på träning, men blir så supertaggad på tävling, så det är inte klokt! Hon vill ligga före mig, hon har ett sug framåt, och när hon dessutom ser hindren!!! Så hon måste ut och tävla mycket, för att avdramatisera det hela!
Jag ska tävla Anni och Dezzi också, vill bara fokusera på Gennas sista Cert först!

Så blev parningen med Hedda och Blinq framskjuten, eftersom Hedda sköt på sitt löp 3 månader! Så nu är planen att hon ska löpa i början av juli och paras då. 
Jag har precis också fått klart med en annan parning...Australian Mates Dreaming Dea kommer att paras i december med en holländsk hane, inte Blinq, en annan! En kanonfin med spännande stamtavla! Jag kommer att lägga ut om det på sidan.

På bilden från i höstas i fårhagen, Dezzi väntar på sin tur!
Foto Eva Malmport.
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS